16 de mayo’13. Manifiesto del escrache feminista ante la sede del PP de Palma

Manifest

Davant l’anunci per part del Govern del Partit Popular de reformar l’actual Llei orgànica 2/2010 de Salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, les organitzacions de dones, les organitzacions mixtes i les persones sotasignants

MANIFESTEM:

  • La nostra total indignació davant el retrocés en el reconeixement dels drets sexuals i reproductius de les dones que suposaria la possible reforma de la llei.
  • La nostra absoluta negativa a acceptar una retallada en la llibertat i autonomia de les dones en relació a la seva sexualitat i a decidir sobre la seva maternitat. Si no podem decidir no som lliures.
  • El nostre desacord amb el fons argumental -retrògrad, manipulador i ideològic- pel qual es vol portar a terme la reforma.
  • El nostre rebuig a que la vulneració dels drets de les dones sigui un dels segells de la ideologia conservadora

Per tot això:

  • DENUNCIEM que la pèrdua de drets en salut sexual i reproductiva exposaria a un major risc la salut i la pròpia vida de les dones. AFIRMEM, per contra, que el govern està obligat, d’acord amb la normativa europea i internacional, a confirmar la protecció i seguretat jurídica en matèria de drets sexuals i reproductius.
  • DENUNCIEM Que “violència de gènere estructural” és la coacció i la limitació en l’ús de les llibertats individuals. AFIRMEM, per contra, la infrangible voluntat de les dones a viure una vida lliure de violència i de coaccions.
  • DENUNCIEM que la retallada en les llibertats de les dones sigui a causa de la pressió de la jerarquia eclesiàstica i grups ultraconservadors. AFIRMEM, per contra, la necessitat d’una societat laica i democràtica lliure d’imposicions religioses.
  • DENUNCIEM la lamentable argumentació vuitcentista que emfatitza com a únic dret de la dona el de la maternitat sense lliure elecció. i la nova llei que pretén el Govern Balear de protecció a les dones embarassades amb la finalitat de subvencionar a entitats afins retrògrades. AFIRMEM, per contra, el nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides i no d’acord a un prototip de feminitat que discrimina a les dones.
  • DENUNCIEM l’arbitrarietat en el maneig i ús del concepte “drets” i que l’acceptació dels drets humans de les dones és incompatible amb la seva regulació en el codi penal. AFIRMEM, per contra, que on hi ha “drets” no hi ha “supòsits” i que l’exercici d’un dret no és punible.
  • DENUNCIEM que la negació dels drets sexuals i reproductius de les dones comporta el retrocés en qüestions tan bàsiques com l’educació sexual o la millora en l’accés a l’anticoncepció, inclosa la d’urgència. AFIRMEM, per contra, que Sí que hi ha drets específics de la dones en salut sexual i reproductiva i ha d’haver-hi, per tant, dret a prestacions específiques en la cartera nacional bàsica de serveis sanitaris. Per tant exigim que l’avortament sigui considerat com una urgència mèdica per donar cobertura a les dones migrades que ja estan patint la vulneració d’aquests drets.

PERQUÈ DECIDIR ENS FA LLIURES

Palma, 16 de maig de 2013DSC_0177