Intervención Comunitaria Intercultural en los barrios de Santa Catalina y Es Jonquet de Palma

disseny cartell definitiu-page-001

Ara fa dos mesos, a Santa Catalina i es Jonquet va néixer una iniciativa que, poc a poc, ha anat construint un sentiment de cohesió, coneixença i empatia entre les entitats, serveis i associacions d’ambdós barris. El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) subvencionat per La Caixa, implementat pel Grec, des de juliol de 2014, i que conta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma, ha estat l’espurna que ha encetat un procés que els diferents agents socials que treballen a aquestes dues barriades de Palma han aprofitat per tal de compartir i socialitzar la seva tasca, crear aliances i donar-se suport uns als altres.

A dia d’avui, més de 40 entitats, associacions i serveis han decidit començar la seva trajectòria conjunta organitzant una festa de barri, que es celebrarà el divendres dia 17 d’Abril i que té com a objectius afavorir la convivència i posar en valor les connotacions positives d’uns barris que son coneguts pel seu carisma, la seva cultura marinera i el seu ambient familiar i acollidor. Ha estat una tasca que ha requerit temps, esforços i molta coordinació, però la il·lusió i la motivació dels participants ha fet que s’hagi construït un procés de feina conjunta molt enriquidor.

La festa, dirigida a les famílies, infants, joves i majors de Santa Catalina i es Jonquet, i d’altres barris de Palma, es dividirà en dues parts: el dematí, a les 9:30h s’iniciarà una ruta saludable intergeneracional a la Plaça Pau Casals que finalitzarà a la plaça del Vapor i al Teatre Mar i Terra, on trobarem jocs populars, una ruta cultural pels molins del Jonquet, un berenar, l’actuació d’una coral de gent gran del barri i una actuació infantil. També es desenvoluparà un taller de sexualitat saludable per dones al local de Dona Sana i l’escoleta infantil visitarà la biblioteca i rebrà la visita d’un altre coral de gent gran del barri.

L’horabaixa, la festa deixa es Jonquet i es trasllada al parc de sa Feixina de les 17:00h a les 23:00h. Allà, es podrà gaudir de tallers infantils i activitats juvenils, com rocòdrom o slackline, castell inflable, pallassos, experiments, actuacions musicals, actuacions de corals, havaneres, bingo popular, photocall i fira d’entitats, en la qual participaran unes 20 entitats del barri que vendran menjar i beguda, donaran a conèixer allò que fan i organitzaran un mercadet.

Podem garantir que hi haurà diversió i entreteniment, premis, bona companyia i el més important, es veurà reflectida l’ il·lusió, entusiasme i implicació de les entitats, serveis i veïns dels barris, que tanta predisposició han mostrat envers l’organització d’aquest esdeveniment. Vos hi esperam!!!